1985 yılında kurulan elektrik şebekesi tehlike saçıyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Şalpazarı İlçesi’nin Gökçeköy Mahallesi Kovanlık mevkiinde elektrik şebekesi güçlükle ayakta duruyor. 1985 yılında Özal Hükümeti döneminde bin bir güçlükle getirilen elektrik hizmeti şimdi ise onarılamadığı için Kovanlık ve çevresinde mağduriyet yaşanıyor.

İlçeye 30 km. sahile 45 km. uzaklıktaki Kovanlık’ta vatandaşlar seçim öncesi kendilerini hatırlayanların, seçimlerden sonra verdikleri sözleri unuttuklarını belirterek, “Bir çok hane mağduriyet yüzünden buraları terk edip büyük şehirlere gitti. Oralarda aç-tok yaşıyorlar. Oysa buralarda daha 10 yıl öncesine kadar tarım ve hayvancılık yapılıyordu. Etraf insanlarla doluydu. 30-35 sene önce imkansızlıklar içinde yapılan elektrik şebekesini bugün onarıp, yenilemek bu kadar mı zor?” diyerek ilgililere ve siyasetçilere sesleniyor.

Gökçeköy Mahallesi’nin Kovanlık mevkiinde yaşayan Fehmi Alibakan (83), “1985 yılında bu elektrik direklerini biz patika yoldan yukarı buralara omuzumuzda taşıdık. Şimdi ağaçlar büyüdü, direkler ormanın arasında kaldı. 8-10 yıldır da hiç bakım yapılmadı. Elektrik ve yol olmayınca 15-20 hane mağduriyet yüzünden başka yerlere göçüp gittiler.” derken,

Ayhan Karagöz (55) de, “Elektrik yok, yol yok, su yok verane kaldı burası. Devletin fakirlik zamanlarında yaptığı direkler ve elektrik direkleri yerlerde. Yıllardır buralarda yaşanıyordu. Ben de gelip duruyordum buralarda. Şimdi göçüp gurbete gitti çokları. Aç-tok yaşıyorlar oralarda.” diye konuştu.

6 çocuk babası Fehmi Alibakan, “31 Mart Mahalli Seçimlerinden önce elektrik işçileri Kovanlık’a geldiler. 3 kuyu kazdılar. Elektrik direkleri dikeceklerdi. Sonra ortadan kayboldular. Verilen sözler havada uçtu gitti. Kimi yerde direkler evlerin kapı tokmağına bağlı. Ha devrildi, devrilecek. Mısır tarlalarında, bağda bahçede elektrik telleri alçaktan geçiyor. Hayatımız tehlikede. Kışın kar yağınca günlerce elektriksiz kalıyoruz.”diyerek Devlet yetkililerinden bu soruna el atmalarını istedi.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir