“Gazeteciler Günü” mesajlarını yayınlıyoruz

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

gazeteciler-gunu-mesajlari

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle Trabzon Valimiz Yücel Yavuz, Milletvekillerimiz ve Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu başta olmak üzere bir çok tebrik mesajları yayınlandı. İlçemiz Kaymakamı Murat Beşikci, AK Parti İlçe Başkanı Murat Topkara, Trabzon Şalpazarlılar Derneği Başkanı Turgut Kahraman, Şalpazarı Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Ahmet Karaçoban, “Gazeteciler Günümüzü” bizzat kutlarken, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Birol Köse,  Diş Hekimi Muhsin Küçük, Erzurum İşkur Müdürü Recep Demir, Cemalettin Bayraktar,  Samsun’dan Polis Memuru hemşehrimiz Erkan Halcı Yeni Şalpazarı Gazetesi Sahibi, TRT ve Anadolu Ajansı Muhabiri Turgay İkinci‘ye mesaj göndererek Gazeteciler Gününü kutladı.

vali-yavuz

Valimiz Yücel Yavuz 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günümüzü kutladı

Trabzon Valisi Yücel Yavuz, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin Zorlu Grand Otel’de düzenlediği programa katıldı.

Programa Vali Yücel Yavuz’un yanısıra Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, ilçe belediye başkanları Trabzon Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yusuf Turgut, Türkiye Spor Yazarları Derneği Trabzon Şube Başkanı Murat Taşkın ile çok sayıda gazeteci katıldı.

Programda basın mensuplarının kamu adına görev yaptığını belirten Vali Yücel Yavuz “Elinizde kaleminiz,boynunuzda fotoğraf makineniz, yüreğinizde vatan sevgisi,ülke sevgisi ve insan sevgisi var. Sizler anayasal en büyük hak olan bilgi edinme ,aydınlanma ve doğruya ulaşma anlamında insanların ihtiyacı olan enformasyon ve bilgi aktarımını sağlamakla mükellef olup çok önemli bir görevi icra ediyorsunuz. Yaptığınız bu iş kamu hizmeti olmakla birlikte insanlığa hizmettir. Bu manada eğer sorumlu, vicdanlı, ahlaklı, kişi hakkına,kul hakkına riayet eden bir anlayışla bu görevi yapıyorsanız yaptığınız iş takdire şayandır, baş tacıdır.Tüm gazetecilerin 10 Aralık Çalışan Gazeteciler Gününü kutluyorum” diye konuştu.

buyuksehir

Tüm basın camiasının ve çalışanlarının 10 Ocak Gazeteciler gününü kutlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu “Trabzon siz basın çalışanlarıyla ayrı bir güç kazanıyor. 15 Temmuz’da ülkemiz genelindeki basın çalışanlarımız ve Trabzon’umuz fedakar gazetecilerin,demokrasi ve temel insan hak ve özgürlükleri için herşeyi hiçe sayarak nasıl bütün güçlerini ortaya koyduklarını gördük ve yaşadık. Basın camiamızla bu büyük fedekarlığınız ve duruşunuzdan dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

ayse-sula

MİLLETVEKİLİ KÖSEOĞLU’NUN 10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ MESAJI

MEDYA DEMOKRASİNİN AYRILMAZ PARÇASIDIR

AK Parti MKYK Üyesi ve Trabzon Milletvekili Av. Ayşe Sula Köseoğlu, 10 Ocak çalışan gazeteciler günü nedeniyle bir mesaj yayınladı. Köseoğlu, “Bir ülkede sadece iktidar ve muhalefet partileri değil, medya kuruluşları da demokratik kültürün ayrılmaz bir parçasıdır” dedi.

Trabzon Milletvekili Köseoğlu, bağımsız ve tarafsız bir basın, sağlıklı bir toplumun oluşması ve devamlılığını koruyabilmesi adına önemli bir unsur olduğunu ifade etti.

Demokratik süreçlerin sağlıklı işlemesi için basının da yükümlülük sahibi olduğunu kaydeden Köseoğlu, “Bir ülkede sadece iktidar ve muhalefet partileri değil, medya kuruluşları da demokratik kültürün ayrılmaz bir parçasıdır, demokratik süreçlerin sağlıklı işlemesi için sorumluluk ve yükümlülük sahibidir. Basının verimli ve doğru işleyişi ise basın çalışanları ve çalışan gazetecilerimize bağlıdır. Bu nedenle, bireyin haber alma hakkını kullanmasına aracılık eden, kişilik haklarına saygılı, doğru ve tarafsız bir görev anlayışıyla kamuoyunu bilgilendiren, en doğru haber ve görüntüler için can güvenliklerini hiçe sayarak görev yapan ve mesleğin yıpratıcı ve zor şartlarına rağmen üstün bir çabayla topluma hizmet eden basın mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutluyorum. Her geçen gün değişen, dönüşen, temel hak ve özgürlükler başta olmak üzere her alanda büyük ilerlemeler kat eden günümüz Türkiye’sinde ve günümüzde anında iletişimin hayati önem taşıdığı küresel dünyada özgür bir basın, aydınlatıcı ve yol gösterici işleviyle sivil toplumun dinamizmini beslemekte ve demokrasinin sağlıklı şekilde işlemesinde ve güçlenmesinde önemli rol üstlenmektedir. Trabzon’umuzun ve hemşerilerimizin doğru ve ilkeli haber almasına gönül veren siz çok değerli basın mensuplarını, objektif gazetecilik ilkesinden ayrılmadan, haber alma özgürlüğüne sunduğu katkı ve Trabzon’umuzun sorunlarına ışık tutmadaki gayretli çalışmalarınızdan dolayı tebrik ediyor, Çalışan Gazeteciler Günü vesilesi ile bir kez daha kutluyor, selamlarımı iletiyorum” diye konuştu.

balta-ve-binali

Milletvekili Muhammet Balta’dan 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Mesajı!

AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, gazeteciliğin dünyanın en güzel, heyecanlı ve zor mesleklerinden birisi olduğunu belirtti.

Gazetecinin ilettiği her haber ve bilginin sorumluluğunu üstlendiğini ifade eden Balta, mesajında şu ifadelere yer verdi: “ Sevgili basın mensupları sizler, Trabzon’umuzda kamuoyunun gözü kulağı olmuş, ilimiz, bölgemiz ve ülkemizdeki gelişme ve değişmeleri doğru algılayıp yorumlayarak okuyucusuna aktarmak suretiyle, bu anlamda toplumumuzun sesi olma görevini üstleniyorsunuz. Güç bir ortamda, güç çalışma koşullarında, iletişim özgürlüğünün korunması, demokrasinin işletilmesi, gerçeklerin ortaya çıkarılmasında gösterdiğiniz emeğe sonsuz saygı duyuyorum. 21. yüzyılın yükselen değerleri arasında ilk sıralarda ‘medya ve iletişim’ yer almaktadır. Bu bağlamda basının sorumluluğu ve omuzlarındaki yük, geçmiş yıllara göre çok daha fazladır. Tarafsız, özgür, ilkeli ve basın ahlak kurallarıyla donanmış bir medyanın, toplumsal kalkınma ve gelişmenin sağlanmasında önemli yeri vardır. Son yıllarda yazılı ve görsel basının yanı sıra internet gazeteciliği ve sosyal medyanın etkinlik alanı oldukça arttı. Doğru ve tarafsız habercilik anlayışı her zamankinden daha önemli hale gelmiştir. Türkiye’nin gelişen ekonomisi ve güçlenen demokrasisine özgür ve özgüvenli basının katkısı çok büyüktür. Ülkemizin kalkınmışlık düzeyine ve tanıtımına büyük katkı sağlayan, kamu hizmetlerinin devamlılığında önemli katkıları olan basın mensuplarımızın, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlar, aileleriyle daha nice senelere sağlık, mutluluk ve başarılarla erişmelerini dilerim.”

salih-cora

Ak Parti Trabzon Milletvekili Av. Salih Cora’nın mesajı:

“Kamuoyunun tarafsız ve şeffaf bir şekilde hadiselerden haberdar olması özgür ve bağımsız gazeteciler sayesindedir.

İletişim imkanlarının hızla geliştiği günümüzde haberleşme araçlarının doğru ve etkili kullanmanın önemi her geçen gün artmaktadır. Basın mensuplarımız ve medya kuruluşları küresel şer odakları ile terör örgütlerinin karşısında durup, milli ve manevi değerlerimize sahip çıkmaları milletimizle bir ve beraber olduğunun açık bir kanıtıdır.

Bilhassa tarihte eşi görülmemiş 15 Temmuz kanlı darbe girişiminde milletinin yanında duran, gerçekleri tarafsız bir şekilde paylaşan, inisiyatif alan gazetecilerimizi aziz milletimiz asla unutmayacaktır.

Günün fotoğrafını çeken, dünü ve günü yarınlara doğru bir şekilde aktaran, kılıçla kalkanla fethedilen topraklarımızı kalemle kelamla savunan saygın gazetecilerimizin günü kutlu olsun.”

koksal-boz

Türkiye Yeşilay Cemiyeti Trabzon Şube Başkanı Köksal Boz, “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü” dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı

Türkiye Yeşilay Cemiyeti Trabzon Şube Başkanı Köksal Boz, toplumların haber alma hakkını elde etmesi için canla başla çalışan gazetecilerin çalışmalarını takdir etmemenin mümkün olmadığını kaydetti. Toplumun aydınlanması noktasında gazetecilerin önemli bir rol üstelendiğini ifade eden Başkan Boz, “Teknolojinin gelişmesiyle basın, internet medyası ve sosyal medya ile yelpazesini genişletmiş, tek yönlü bilgi paylaşımından, çift taraflı ve eş zamanlı bilgi paylaşımına ulaşmıştır. Kamuoyunun bilgilendirilmesinde doğru ve güvenilir haber yapma, objektif olma, özel hayata ve kişilik haklarına saygı gibi değerleri içerisinde barındıran bir mesleği icra eden gazeteci arkadaşlarımız, aynı zamanda vatandaşla devlet arasında köprü görevi üstlenmektedirler. İlimizin faaliyetlerinin sosyal, kültürel ve ekonomik gelişmesi ve kalkınması için yürütülmekte olan çalışmaların projelerin paylaşılması ve kamuoyu tarafından sahiplenilmesinde de yerel basının önemi göz ardı edilemez. Yurdumuzun ve dünyanın diğer bir ucunda meydana gelen olaylardan kısa bir süre içinde haberdar olabilmemizi sağlayan gazetecilik mesleği; çağımızın en dinamik ve saygın mesleklerinden birisidir. İlkeli ve objektif haber yapan, sorumlu gazetecilik anlayışı içerisinde görevini yerine getiren gazetecilerimiz, herkes tarafından takdir edilmektedir. Bu duygu ve düşüncelerle, ilimizde basın ahlak ve meslek ilkelerine bağlı olarak, kamuoyunun doğru ve tarafsız bilgilendirilmesinde büyük rol üstlenen değerli basın mensuplarımızın “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü”nü kutluyor, sağlıklı, mutlu ve başarılı bir yıl geçirmelerini temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. 11 Ocak 2017, 11:39

    Turgay Bey, gazeteciler günün (!) kutlu olsun.