Şalpazarı’nda salep hasadı yapıldı. Sonuç olumlu

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Trabzon´da çiftçileri getirisi yüksek alternatif ürünlere yöneltmek için 6 ay önce Şalpazarı İlçesi´nde çiftçilere dağıtılarak deneme dikimi yapılan salep yumruları hasad mevsiminin gelmesiyle birlikte sökülmeye başlandı.

Trabzon´da ilk defa Şalpazarı İlçesi´nde dikimi yapılan salep yumruları olumlu sonuç verdi. 6 ay önce dikilen salep orkideleri sökülerek yumruları alındı.

Şalpazarı Kaymakamı Uğur Ünsal, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Rasim Erkan, Şalpazarı Ziraat Odası Başkanı Ali Bayraktar, Beşikdüzü Ziraat Odası Başkanı İlyas Al, Vakfıkebir Ziraat Odası Tarım Danışmanı Ziraat Mühendisi Özkan Aktaş, Vakfıkebir İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü Ziraat Mühendisleri Mustafa S. Kıymık ve Zahide Bulut, Üzümözü ve Geyikli Mahallelerinde deneme bahçelerinde dikilen salep yumrularının hasadına katıldılar.


Şalpazarı İlçe Tarım ve Orman Müdürü Rasim Erkan, Trabzon´da ilk kez Şalpazarı İlçesi´nde yaptıkları salep üretimi denemesinin sonuçlarının oldukça iyi olduğunu belirtti. Şalpazarı İlçe Tarım ve Orman Müdürü Erkan, “Salep üretiminin yaygınlaştırılması için başlattıkları bu çalışmayla, çiftçilerin az emekle daha iyi bir gelir kazandıracak üretimlere yönelmelerini sağlayacağız” dedi.


Şalpazarı Ziraat Odası Başkanı Ali Bayraktar da, “Dikimini yaptığımız salep yumrularından 1´e 3, 1´e 4, hatta 1´e 5 yumru elde ettik. Salep üretiminin yaygınlaştırılması için yoğun çaba harcayacağız” diye konuştu. Salep, Kış aylarında içecek olarak kullanılmasının dışında dondurma yapımında da kullanılıyor.

Salep, Kış aylarında içecek olarak kullanılmasının dışında dondurma yapımında da kullanılıyor.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir